Wil je als vereniging een plek bieden aan de groeiende groep 65+’ers? Dan is Oldstars iets voor jouw vereniging.

Kom naar de kick-off bij ZVV '56 Oldstars Walking Football op 18 september aanstaande.

Nederland vergrijst: het aandeel ouderen in de bevolking neemt toe en mensen worden gemiddeld steeds ouder. Als gevolg van ouderdom en chronische aandoeningen hebben 65-plussers regelmatig te maken met bijvoorbeeld eenzaamheid en problemen in het dagelijks functioneren. Bewegen helpt lichamelijke en sociale problemen die optreden bij het ouder worden te voorkomen of beperken.

En hier ligt mogelijk voor jouw club een kans! Hoe kun je drempels binnen jouw huidige sportaanbod verlagen, zodat het voor deze doelgroep aantrekkelijker wordt om lid te worden van jouw club?

Het Ouderenfonds heeft hiervoor de beweegvorm OldStars Sport opgericht. OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, om ouderen in beweging te houden en hen de mogelijkheid te geven de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Wil je als vereniging een plek bieden aan de groeiende groep 65+’ers? Wil je deze nieuwe leden aan je binden en de huidige leden behouden? Deze interactieve informatieavond geeft tips en tricks over mogelijkheden om binnen de vereniging ouderen aanbod te creëren en hoe het Nationaal Ouderenfonds daarbij ondersteuning kan bieden.

Aanmelden kan via oldstarsderdehelft@zvv56.nl (mailto:oldstarsderdehelft@zvv56.nl) maar is niet nodig. Iedereen is welkom.

De volgende cijfers komen uit onze jaarlijkse impactmeting (bijgaande document) die we afnemen bij onze OldStars (ruim 700 verenigingen landelijk):

Wat levert OldStars de vereniging op:

-Bij 29% heeft het OldStars-programma ertoe geleid dat er ook andere maatschappelijke acties worden georganiseerd (denk aan kerstdiner, paasbrunch, bingo etc)

-Dankzij het OldStars-programma werken verenigingen nu nauwer samen met gemeentes en sportservicebedrijven

-Gemiddeld levert het OldStars-programma 6 nieuwe vrijwilligers op

-91% beveelt OldStars aan bij andere sportverenigingen

-Gemiddeld levert het OldStars-programma 15 nieuwe leden op

-Sociale contacten, gezelligheid en blijven bewegen of fit blijven zijn veelgenoemde redenen om deel te nemen aan OldStars.

Gemiddelde leeftijd OldStars deelnemer is 69 jaar

De impact op deelnemers kenmerkt zich vooral door zich lekkerder in het vel voelen, meer gezelligheid en verbetering van lichamelijke conditie:

·       92% Door OldStars voel ik mij lekker in mijn vel

·       90% Door OldStars is er meer gezelligheid in mijn leven

·       88% Mijn lichamelijke conditie is verbeterd door OldStars

·       76% Ik heb door OldStars meer het gevoel dat ik erbij hoor

·       63% Door OldStars ga ik er meer op uit

·       63% Ik heb door OldStars meer het gevoel van betekenis te zijn.

zvv56_logo zvv56_logo
Nationaal Ouderen fonds Nationaal Ouderen fonds