Er komt een Apeldoorns Makelpunt waar vraag en aanbod van beschikbare ruimtes in Apeldoorn samenkomt

Heeft u een ruimte die soms niet wordt gebruikt? Zoals een kantine, vergaderzaaltje, aula, klaslokaal, loods, garage, horecagelegenheid of keuken?

Biedt mooie initiatieven een ruimte
Regelmatig zoeken initiatieven naar een ruimte, maar ze weten niet waar te beginnen. Tegelijkertijd staan er in Apeldoorn geschikte ruimtes leeg.
Heeft u een ruimte die langdurig, tijdelijk, of eenmalig beschikbaar is? De hele week, of alleen ’s ochtends of ’s avonds? Misschien wil een muziekvereniging uw ruimte graag huren, of zoekt de lokale kaartclub precies zo’n plek als die van u!

Er komt een Apeldoorns Makelpunt
Het Makelpunt is een landelijk platform (https://nederland.makelpunt.nl/landelijk-aanbod) waar vraag en aanbod van beschikbare ruimtes in Apeldoorn samenkomt. Het kan gaan om grote ruimtes zoals (gym)zalen, leertuinen en kantines, maar ook om kleinere ruimtes zoals vergaderkamers, klaslokalen, zolders en veldjes. Mogelijk kunt u wat extra verdienen door uw ruimte te verhuren, maar gratis aanbieden mag natuurlijk ook.

Hoe werkt het?
We zijn op dit moment nog bezig met het opzetten van het Makelpunt. Zodra de website klaar is, kunt u eenvoudig uw ruimte op het Makelpunt zetten. Op uw eigen pagina kunt u dan o.a. het volgende aangeven:

Waarvoor de ruimte geschikt is: bijvoorbeeld vergaderingen, hobbybijeenkomsten, sportactiviteiten.

Tarieven: u stelt zelf de tarieven vast. We adviseren redelijke prijzen, zodat maatschappelijke initiatieven een plek kunnen vinden.

Contactgegevens: Het verhuren gebeurt rechtstreeks tussen de ruimtezoeker en de ruimteaanbieder, zonder tussenkomst van de gemeente (de gemeente is dus niet aansprakelijk).

Tip: neem de afspraken die u maakt met de verhuurder op in een huurovereenkomst (bijgevoegd vindt u een voorbeeld huurovereenkomst die u zelf kunt aanpassen).

Belangrijk: uw verantwoordelijkheid als aanbieder
Wanneer u uw ruimte beschikbaar stelt via het Makelpunt, blijft u zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle relevante wet- en regelgeving die voor uw locatie geldt. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat het gebruik van de ruimte voldoet aan de geldende regels op het gebied van veiligheid, geluid, sluitingstijden, bezoekersaantallen en het gebruik van alcohol. Meer informatie hierover kunt u vinden via:

Omgevingsplan: Hier (https://www.apeldoorn.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwgerelateerde-werkzaamheden/bestemmingsplan#Uitklappers) vindt u meer informatie over het omgevingsplan.

Vergunningen (https://www.apeldoorn.nl/werken-en-leren/ondernemen/ontheffingen-en-vergunningen): Controleer of het gebruik van de ruimte past binnen de bestaande vergunningen.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op het met omgevingsloket (https://www.apeldoorn.nl/beslisboom-afspraak-omgevingsloket).

Interesse? Laat het ons weten
Heeft u in principe interesse om uw ruimte beschikbaar te stellen of heeft u vragen? Laat het ons dan weten door te reageren via Anna Leeflang, makelpunt@apeldoorn.nl (http://makelpunt@apeldoorn.nl)
We houden u op de hoogte en sturen u de benodigde instructies zodra de website klaar is.