Nu meedoen is straks meetellen!

Nu meedoen is straks meetellen!

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.

 

Ondersteuning bestaat o.a. uit de contributie voor een sportclub, muziekles, dansles, scouting etc., een tweedehands fiets of een laptop.

 

Momenteel richten wij ons er op om zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen en aan het sporten te krijgen. Eind 2023 hebben we reeds een grote actie actie opgezet waarbij we cheques voor sportkleding en sportattributen konden doneren, En dit jaar zetten we in op contributie! 

De gezinnen krijgen een voucher, die leveren zij dan in bij de betreffende sportvereniging. De vereniging declareert de contributie dan weer bij ons, Leergeld.

 

Hoe werkt Leergeld?

Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag indienen voor hun kind(eren). 

Nadat een gezin zich voor het eerst heeft aangemeld, neemt Leergeld telefonisch contact met de aanvrager op. Tijdens dit gesprek worden enkele vragen gesteld voor meer informatie en wordt er een afspraak ingepland om bij het gezin op bezoek te komen. 

Bij het huisbezoek zal één van onze intermediairs uitleggen wat wij voor de kinderen kunnen doen. Ouders/ verzorgers dienen een kopie mee te geven van alle inkomsten van de laatste maand. Deze gegevens worden verwerkt door Leergeld en de aanvragen worden beoordeeld. Bij een positieve beoordeling wordt de activiteit direct aan de school, de vereniging of een andere instantie betaald.

 

Meer informatie: https://www.leergeldapeldoornvoorst.nl/ (https://www.leergeldapeldoornvoorst.nl/)

Een aanvraag doen? https://www.leergeldapeldoornvoorst.nl/jouw-aanvraag (https://www.leergeldapeldoornvoorst.nl/jouw-aanvraag)

 

Leergeld Leergeld
Logo Leergeld Logo Leergeld