Nieuwsfeiten na de ALV Sportraad Apeldoorn van 22 mei 2024

- Willem Steenhuizen is door de leden benoemd als nieuw bestuurslid.

- Het bestuur organiseert bijeenkomsten voor bestuurders en sportaanbieders op basis van de

geografische ligging in de gemeente Apeldoorn.

- De Sporthuldiging 2024 zal op 18 februari 2025 plaatsvinden, locatie Schouwburg Orpheus.

- De gemeente heeft een extern bureau ingeschakeld voor het opstellen van een Accommodatiebeleidsplan met als onderlegger de uitkomsten van het onderzoek van het Mulier Instituut over de behoefte aan sportaccommodaties. De Sportraad wordt uitgenodigd om plaats te nemen in de klankbordgroep waarbij de verwachting is dat eind dit jaar een voorstel bij het College ligt.

- Het Sportcafé ”Maatschappelijke waarde van topsport’ 12 juni 2024 wordt gehouden bij Urban Apeldoorn. Aanmelden kan tot 7 juni aanstaande via sportakkoord@apeldoorn.nl (mailto:sportakkoord@apeldoorn.nl)

- Medio september 2024 wordt een nieuwe tranche opengesteld voor het aanvragen van subsidie uit het Stimuleringsbudget Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II.

- In de komende periode wordt er een pilot opgestart voor de inzet van sportparkmanagers beginnend bij Sportpark Orderbos en voor de verenigingsmanagers bij vv. Robur et Velocitas.

- De pot van het landelijke regeling BOSA (Stimulering Bouw en onderhoud van sportaccommodaties) budget voor 2024 is leeg. Onderzocht wordt of er voor 2024 extra budget kan worden vrijgemaakt om aan de grote vraag dit jaar nog te kunnen voldoen.

- Voorstellen Nota Nieuw voor Oud door het College van de Gemeente Apeldoorn. Zie ook het bericht over Voorstellen Nota Nieuw voor Oud /In gesprek met de Raad (https://www.sportraad.nl/nw-13465-7-4437580/nieuws/voorstellen_nota_nieuw_voor_oud_gemeente_apeldoornin_gesprek_met_de_raad.html?page=1)