Voorstellen Nota Nieuw voor Oud gemeente Apeldoorn/In gesprek met de Raad

Het College van de gemeente Apeldoorn heeft voorstellen gedaan voor ombuigingen van financiën voor een bedrag van 15 miljoen euro vanaf 2026. Aanleiding voor de ombuigingen zijn de verminderde gelden die vanaf 2026 vanuit het Rijk naar de lokale overheden worden overgemaakt.

Het College heeft daarbij een voorkeursscenario opgesteld en daarnaast een aantal alternatieve scenario’s.

Zie de link https://www.apeldoorn.nl/college-van-b-en-w/financiele-stand-van-zaken/apeldoorn-maakt-ruimte-voor-investeringen-in-de-toekomst (https://www.apeldoorn.nl/college-van-b-en-w/financiele-stand-van-zaken/apeldoorn-maakt-ruimte-voor-investeringen-in-de-toekomst)

In juli neemt de Gemeenteraad een beslissing over de voorstellen voor ombuigingen.

Op 30 mei aanstaande is er een mogelijkheid om met de raadsleden in gesprek te gaan over de voorstellen. De Sportraad zal hierbij in ieder geval aanwezig zijn om het belang van sport en bewegen, te benadrukken. Ook is er een mogelijkheid om een korte digitale vragenlijst in te vullen om uw mening te geven. Hierin kan ook aangegeven worden of er naar uw mening wel of niet op sport bezuinigd zou moeten worden.

Zie onderstaande link voor naar de digitale vragenlijst.

https://fd10.formdesk.com/apeldoorn/vragenlijst-besparingsvoorstellen (https://fd10.formdesk.com/apeldoorn/vragenlijst-besparingsvoorstellen)